Erik Nielsen mener, at Danmarks Lærerforening har brugt al sin energi på at forhandle i medierne.

KL: Arbejdstidsaftalen er en anakronisme

"Tiden er i den grad løbet fra den anakronisme, at tilrettelæggelsen af arbejdet på den enkelte skole skal forhandles med én af lærerforeningens 79 lokale kredsforeninger og deres mange forhandlere og embedsmænd", sagde KL-formand Erik Nielsen i sin beretning på KL's topmøde i dag.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der er ingen andre steder, hvor man har indrettet sig på den måde. På alle andre arbejdspladser er tilrettelæggelsen af arbejdet en opgave, som ledelsen tager sig af og får til at fungere. I samarbejde med medarbejderne", sagde den socialemokratiske Rødovre-borgmester, der selv har en fortid i fagbevægelsen.

"Men jeg må sige, at Lærerforeningens privilegier er blevet en hindring for udviklingen af folkeskolen".

"Ingen skal være i tvivl. I KL har vi den allerstørste respekt for lærerne", sagde Erik Nielsen også og mente, at eleverne netop skal tilbringe mere tid med deres lærer for at blive dygtigere. Men han gav Danamrks Lærerforening skylden for, at det kom til et lockoutvarsel, fordi DLF hele tiden havde "nej-hatten" på i forhandlingerne.

Håber ikke lockouten bliver en realitet

"I halvdelen af de foregående seks forhandlinger med Danmarks Lærerforening har de varslet strejke. Ingen af strejkerne blev ført ud i livet, og det håber vi heller ikke, at lockouten skal".

Han kommenterede også bekymringen for "den danske model":

"Jeg vil bare sige, at jeg synes ikke, det er arbejdsgiverne, som jeg hører tale om "Folketinget" og "regeringsindgreb" hele tiden.

"For mig ser det ud, som om lærerforeningen har brugt al sin energi på at forhandle i medierne. Og har satset alt på, at Folketinget redder dem i sid-ste øjeblik. Og dét er ikke den danske model".

Læs hele Erik Nielsens beretning via linket til højre.

Læs mere

KL-formandens beretning