Per Sand fra DLF er ikke i tvivl om, at konflikten har afgørende indflydelse på, at så mange melder sig ind i DLF i øjeblikket

Mange lærere melder sig ind i DLF lige nu

Danmarks Lærerforening har oplevet en stor tilgang af medlemmer i perioden, hvor lærerne har siddet i overenskomstforhandlinger. Siden 1. februar er 731 nye medlemmer kommet til Lærerforeningen. Det er usædvanligt, siger formand for organisationsudvalget i DLF, Per Sand.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Konflikten har betydet, at flere vil være medlem af DLF. Siden februar er foreningen vokset med et antal, der svarer til 16 nye medlemmer om dagen. Presset udefra får lærerene til at stå sammen om foreningen, mener Per Sand.

"Vi oplever en ekstrem medlemstilgang i forhold til normalen, og det er helt klart, at den truende konflikt har afgørende indflydelse på, at mange melder sig ind lige nu. Det bunder sikkert både i et behov for at rykke tættere sammen, når man bliver presset udefra, men selvfølgelig også at opnå muligheden for at få støtte under en konflikt".

For at få konfliktsøtte skal et medlem ikke være omfattet af karensbestemmelserne, der gælder i det første år af medlemsskabet. Som nyt medlem kan man dog søge om fritagelse fra karens.

Din økonomi under en konflikt

De 731 nye medlemmer svarer ifølge Per Sand til, at DLF nu har fået fat i 30 procent af de lærere, der ikke var medlemmer før konflikten. Det er primært nyuddannede lærere, der har fået øje på fordele ved et medlemskab i DLF. Selvom Per Sand glæder sig over de mange nye medlemmer, så mener han også, det tyder på, hvordan foreningen fremadrettet kan gøre for at oplyse lærerne om vigtigheden af at være med i foreningen.

DLF klar med konflikt-abc

"Det her tyder på, at det først er under en konflikt, at det virkelig går op for nogle, hvad medlemsskabet betyder.  Jeg må derfor også konstatere, at vi skal have en større kampagne i gang for at skabe fokus på foreningen blandt lærere. Samtidig skal vi have et større fokus på at sikre et godt tilbud til ledige, så de med et overkommeligt kontingent også kan få råd til et medlemskab i DLF", siger Per Sand.