Tegning af hvordan den nye Europaskole kan komme til at se ud i omkring år 2017 på Carlsbergområdet i København

Europaskole åbner i København

Danmark får en Europaskole tilknyttet til Sankt Annæ Gymnasium fra august næste år. Skolen skal bo sammen med gymnasiet på Carlsbergområdet, når det bliver fuldt udbygget. Københavns Kommune skal drive skolen, der er offentlig og gratis.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini har fremlagt et lovforslag, der blev førstebehandlet i denne uge. Under debatten sagde hun, at Europaskolen skal være en del af det danske uddannelsesbillede.

"Vi har et stærkt ønske i regeringen om at satse målrettet på at forbedre vilkårene for og tiltrække udenlandske virksomheder og velkvalificeret arbejdskraft her til Danmark, så er det også vigtigt, at vi tænker på, hvordan vi giver nogle gode rammevilkår for deres familier, som får en skolegang her i landet", sagde Antorini.

I den skriftlige fremstilling af lovforslaget skriver ministeren, at det er muligt at etablere en Europaskole i Danmark, fordi EU's Miljøagentur er placeret i Danmark.

Lotte Rod, uddannelsesordfører for de Radikale understregede vigtigheden af, at når man har taget en studentereksamen på en Europaskole, så har man adgang til de videregående uddannelser i alle 27 EU-lande på samme betingelser som de borgere, der lever i de enkelte lande.

Under førstebehandlingen var der opbakning fra de Radikale, Venstre, Socialdemokraterne, SF, Liberal Alliance og Konservativt Folkeparti. Dansk Folkeparti og Enhedslisten kunne ikke støtte lovforslaget.

Det fælles campus forventes at stå færdig i 2017.

"Der er tale om en associeret Europaskole, hvor skolens struktur, ledelse og kultur er præget af det land, som den er i og ikke som de traditionelle Europaskoler, der er mere centralt styret", udtaler rektor for Sankt Annæ Gymnasium Povl Markussen til fagbladet Gymnasieskolen.