KL står klar til at indfase regeringens reform så den træder i kraft til august 2014.

KL klar til at indføre Antorinis skolereform

I en minutiøs plan fremgår det, hvordan KL står klar til at indføre skolereformen. De har ikke tid til at vente på kommunalvalget, for det skal gå stærkt for at være klar til en helt ny skole i august 2014.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Alt er timet og tilrettelagt".

Sådan har vi gang på gang hørt Egon Olsen lægge op til en avanceret kup i Olsen Banden. Men denne gang gælder planen ikke en international bagmand, der skal røves for millioner - derimod er det, ifølge skolelederforeningen, KL, der har timet og tilrettelagt, hvordan regeringens endnu ikke vedtagne skolereform skal implementeres. Og der er ikke tid til at vente, for reformen skal realiseres så helhedsskolen bliver en realitet til august 2014. Derfor har KL lagt en plan hvor en rådgivende gruppe og seks arbejdsgrupper skal hjælpe med at gennemføre den skolereform, som KL kalder "et regulært paradigmeskifte i dansk skolehistorie".

Læs mere om de seks arbejdsgruppers opgaver herunder, og læs mere på KLs hjemmeside via linket til højre for artiklen. Arbejdsgrupperne er ikke sammensat endnu, men oplægget er, at det er chefer og konsulenter fra forskellige niveauer og forskelligt geografisk udgangspunkt, der kommer til at sidde i arbejdsgrupperne. Hver enkelt arbejdsgruppe har desuden en detaljeret tidsplan, som ikke bliver beskrevet i det følgende, men som også er at finde via linket til højre.

Læs en kondenseret beskrivelse af planen for hver enkelt arbejdsgruppe via linksene herunder:

Arbejdstid skal finansiere reform

 "Lederen skal stå i spidsen for omstillingen"

Nyt målesystem

Læringsmål for den enkelte elev

Hvad betyder linjefagskompetence?

Retningsgivende støtte til lederen

Læs mere

Læs hele KLs plan her.