Hvad betyder linjefagskompetence?

Der er brug for afklaring af, hvad det betyder, når regeringen skriver, at alle lærere skal have kompetence på linjefagsniveau i skolen efter skolereformen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Reformen har som mål, at alle lærere underviser på et niveau, der svarer til linjefagskompetence. Til det har regeringen afsat en milliard kroner, der skal bruges over en syvårig periode, det giver hver enkelt lærer 2733 kroner om året. Derfor er opgaven:

"Arbejdsgruppen skal drøfte, hvilke ønsker kommunerne har til anvendelse af kompetenceudviklingsmidlerne. Arbejdsgruppen skal drøfte, hvad kravet om linjefagskompetencer betyder herunder, hvordan man kan fortolke "tilsvarende kompetencer". Der bliver således behov for at understøtte skolelederne i at kunne forholde sig til både formelle og reelle kompetencer, når skoledagen skal planlægges.

Udover KLs egen arbejdsgruppe, er der også andre interessenter i spil.

"Som led i den økonomiske aftale mellem regeringen og KL for 2013 er det besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe med Finansministeriet, som skal kortlægge lærernes efteruddannelse og komme med løsningsforslag til den fremtidige tilrettelæggelse. Arbejdet i gruppen ventes afsluttet i maj 2013. Når resultaterne af undersøgelsen foreligger, vil de blive drøftet i arbejdsgruppen."

Læs mere om KLs arbejdsgrupper her.