Debat

De urolige

Så er en dag i elendighedens tegn ved at være slut. ”Elendigheden” er fortællingen om, at intet i og omkring folkeskolen fungerer og derfor flygter de ”ressourcestærke” til den private skole.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sådan en dag, hvor alle, fra ministeren og hendes kollegaer i folketinget, nedover samfund, medier og forældre, endnu engang har talt folkeskolen, lærer og elever til elendighed, kan man vel ikke fortænke folk i at flytte deres børn fra folkeskolen. For selvom en enkelt folkeskole, elev og lærer går mod strømmen, er kurven, for alt der hører folkeskolen til, mere for nedadgående end kurven for græsk økonomi.

Hvad er meningen? Jeg er på det rene med, at de danske politikere, deres embedsfolk, eksperter, medier og det store organiserede civilsamfund som ex. Danmarks Lærerforening, alle der lever højt, godt og fedt af elendigheden, ikke vil ændre kursen. For dem er det livet om at gøre at vi, det vil sige os de leder og styrer, holdes i angst og bekymringen for ikke at slå til og miste arbejdet, hus, bil og pension. Det er os, de mange i tal, der ligger i bunden af lønskalaen, der nødvendigvis skal holdes nede. For ellers kan de ressourcestærke ikke få det meget mere de vil have og ellers kan de heller ikke holde os nede, det vil sige udenfor kræfter til oprør.

Set udefra, the view from nowhere, er det noget forbandet sludder der lyder fra de ressourcestærkes sider, om uroen og balladen i folkeskolen, så er det sagt. Der er uro og ballade, men det tro da pokker med den helt igennem uansvarlige måde de øverste ansvarlige og deres højtbetalte ansatte og eksperter behandler børn unge og lærere i folkeskolen. Uroen og balladen i Folkeskolen er virkelig selvskabt, det vil sige skabt af regering, folketing, embedsværket, eksperter og de store civilsamfunds organisationer.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

For i skolen går det meget godt, meget bedre end da jeg gik i folkeskolen for mange år siden og meget bedre end nogen skole jeg har set ude i den store verden. Der hvor der er kaos uro og ballade, det er i knolden på de øverste ansvarlige her i landet og al den uro og al den ballade, udspringer af deres angst for at miste de høje lønninger de raner til sig.

Når en af de ressoucestærke MP Jens Rohde nu skyder vildt til højere og venstre, er det fordi manden er ved at miste de 3 mio. kr. han har ranet til sig, hvert år de seneste år, som medlem af EU parlamentet. For når folk tjener en million og derover mister de forbindelsen til den virkelighed de er sat til at tage sig af og skyder mod alt og alle.

De ansvarlige tjener altså for meget, derfor bliver de uansvarlige og vi andre urolige.