Anmeldelse

Karl Marx' genfærd

Marxismen gjort forståelig - og sjov

Karl Marx er da morsom, i hvert fald hvis man kun forholder sig til bogen "Karl Marx' genfærd", som er første del i en anderledes serie om filosofi.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hvad jeg foretager mig med det her lagen over hovedet? Det er en lang historie ... Historien om klassekampen". Denne humoristiske appetitvækker og punkter fra de marxistiske hovedværker bliver fremstillet på festlig vis, og selveste Karl Marx fremstår derfor som en gemytlig person, der ved hjælp af humor og sin vennesæle facon også formår at viderebringe sit budskab, nemlig at fortælle om kapitalismens og klassesamfundets fortrædeligheder. "Især ville jeg finde frem til Markedet, denne troldmand fra helvede, og gøre det af med det én gang for alle, til alles bedste".

Fakta:

Titel: Karl Marx' genfærd

Forfatter: Ronan de Calan

Illustrator: Donatien Mary

ISBN: 9788792542397

Pris: 148

Sider: 62

Forlag: Forlaget Mindspace

ISBN: 978-87-92542-40-3

Pris: 98

Tja, man kan tænke, hvad man vil. Men gad vide, om verden ville have set anderledes ud, hvis hedengangne Karl Marx og hans samfundsopfattelse havde set lysere på tilværelsen og anvendt noget mere humor.

Om gnisten i hans teorier blev svagere, mens han levede, skal jeg lade være usagt, men det er tankevækkende, at selvom marxismen har haft tag i over halvdelen af jordens befolkning, så mødte der kun 11 personer op til Karl Marx' begravelse.

Bogen er morsom, den fremstiller på humoristisk vis væsentlige sider af marxismen. Og skulle man møde Karl Marx' genfærd, er der ingen grund til at være bange, man kommer kun til at smile.

Bogen kan som supplement være med til at gøre et teoretisk tørt stof lettere tilgængeligt ikke kun i samfundsfag, men også i for eksempel dansk i forbindelse med genrelæsning.