Musik
0   257

Skolekoncerter toner ud

Færre skoleelever får lov til at opleve levende musik i det kommende skoleår. Håb om, at det bliver bedre til næste år

Hvad har elever i Skanderborg, Aabenraa, Ringsted, Vordingborg og Gentofte til fælles?

Svar: De og eleverne i en række andre kommuner får ikke mulighed for at komme til koncert med professionelle musikere på deres skole efter sommerferien.

Det er et resultat af, at foreningen Levende Musik i Skolen (LMS) skal spare i omegnen af 3,3 millioner kroner.

»Vi er meget kede af ikke at kunne gennemføre det antal koncerter, som vi har stået for indtil nu, men når vi mangler så mange penge på budgettet, siger det sig selv, at det går ud over vores primære aktivitet«, siger Ebbe Høyrup, der leder LMS.

Artiklen fortsætter under banneret

Kunstrådet har skåret 2,3 millioner i tilskud, og i forbindelse med nedlæggelsen af amterne forsvandt en million. Tilbage er ni millioner.

»Vi har reduceret i vores medarbejderstab, og så bliver vi desuden nødt til at skære i antallet af koncerter, så vi går fra 1.700 til 1.300 det kommende skoleår«, siger Ebbe Høyrup.

Okay at trække lod

LMS har valgt at foretage nedskæringen ved at trække lod mellem kommunerne. Det betyder, at Haderslev får det samme antal koncerter som i år, mens Aabenraa ingen får.

»Det er vi meget kede af«, siger Bjarke Christensen, der er afdelingsleder for skole- og ungeområdet i Aabenraa Kommune.

»I år har alle skoler kunnet gennemføre koncerter. Det vil helt sikkert gå ud over intensiteten i musiklivet på den enkelte skole, at tilbuddet forsvinder«.

Det er i orden, at LMS har valgt at trække lod.

»Jeg bryder mig ikke om salamimetoden, og der findes, så vidt jeg kan se, ingen objektive kriterier. Skal man have et tilbud, skal det gives kvalificeret. Det vil ikke være kvalificeret, hvis den enkelte kommune skulle bestemme, at nogle skoler ikke skulle have tilbuddet«, siger Bjarke Christensen.

Går ud over landskoler

Lotte Engelbrecht Larsen, der er viceinspektør på Ørum Skole mellem Viborg og Randers, har uden held henvendt sig til en række politikere og til Folketingets kulturudvalg for at få sparekniven væk fra skolekoncerterne.

»Her på skolen er vi meget ærgerlige og oprørte over besparelserne. Vi frygter, at man kommer til at udhule en ellers fantastisk velfungerende ordning, som mange elever har glæde af. Og vi frygter, at det især kommer til at ramme hårdt på landskoler, fordi en ordning som denne giver vores elever mulighed for kulturelle og kunstneriske oplevelser af høj kvalitet«, siger viceskoleinspektøren.

LMS har som mål, at alle børn skal have mulighed for at komme til skolekoncerter.

»Det bakker mange politikere og sådan set også undervisningsministeren op om, men vi kan konstatere, at det går den forkerte vej med pengene næste skoleår. Det er utrolig bittert, når inter­essen er så stor«, siger Ebbe Høyrup.

Han håber, at politikerne vil skaffe flere penge til skolekoncerter næste år.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
666 andre er allerede tilmeldt