Læremidler
0   321

Fagbøger til børn får ikke nok opmærksomhed

Danske folkeskoler nedprioriterer fagbøger til fordel for skønlitteratur - til skade for en stor gruppe drenge, der foretrækker at fordybe sig i faktatekster om biler og dinosaurusser frem for fantasyfortællinger og udviklingshistorier. De kan komme til at gå glip af værdifuld læsetræning, fortæller Anna Karlskov Skyggebjerg, lektor på Center for Børnelitteratur ved Aarhus Universitet.

»Fagbøger for børn får ganske lidt opmærksomhed i Danmark. Der er simpelt hen ikke det samme engagement for fagbøger som for de skønlitterære bøger«, udtaler hun til videnskab.dk. For eksempel har en børnelitterær fagbog ikke fået en pris siden 80'erne, selv om der hvert år bliver udgivet omkring 400 fagbøger for børn i Danmark.

Artiklen fortsætter under banneret

Læs mere på videnskab.dk/kultur-samfund/danmark-underprioriterer-faglitteratur-til-born


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.370 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks