Anmeldelse

Da mennesket blev menneske

Da mennesket blev menneske

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvorfor rejste menneskeaberne sig op og begyndte at gå på to ben, hvilken mulig betydning har Stonehenge haft, er Syndfloden en myte, eller har den faktisk fundet sted, og hvor stammer begrebet "den ariske race" fra? Dette kan umiddelbart lyde som spørgsmålene fra et trivial pursuit-spil, men er bare nogle af de fantastisk mange spændende forklaringer, man kan få ved at læse den reviderede anden udgave af "Da mennesket blev menneske". Bogen er en odyssé gennem menneskets seks millioner år lange historie, delt op i otte kapitler, som spænder over forskellige emner, der omhandler menneskets biologiske og kulturelle udvikling.

Fakta:

Titel: Da mennesket blev menneske

Forfatter: Peter K.A. Jensen

Pris: 249 kroner

Sider: 336 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Teksten, illustrationerne og layoutet har til hensigt at gøre bogen "tiltrækkende" og anvendelig som læs selv-bog som basis for undervisning i et eller flere af bogens emner. Anmelderen er udtalt begejstret for bogen, specielt for dens evne til at formidle et bredt og ofte svært tilgængeligt emne som menneskets evolution på en let tilgængelig og vedkommende måde. Da bogen henvender sig til et meget bredt publikum, svinger niveauet da også en del undervejs fra det meget generelle til det yderst detaljerede, uden at det dog virker for forstyrrende. Bogen, eller dele af den, vil blandt andet kunne fungere som et godt supplement til grundskolens traditionelle lærebogsstof om livets opståen, udvikling og tilpasning, men nok primært til de ældste klassetrin eller som en mulighed for at undervisningsdifferentiere. Med fare for at lyde som en nørd vil undertegnede vove den påstand, at der her er tale om en af de "sjældne" fagbøger, som kan læses af både børn, unge og voksne, som man har svært ved at slippe igen, når man først er startet på den, og som man er lidt ked af at stille på hylden igen efter endt læsning.