Anmeldelse Læsning
0   366

Fri læsning 2

Den første læsning

Fakta<p>Forfatter: Ina Borstrøm</p><br /><p>Illustrator: Jeanette Brandt</p><br /><p>24 bøger a 16 sider: 1.182,50 kroner </p><br /><p>Én bog: 53,75 kroner</p><br /><p>Forlag: Alinea</p>

Her er fireogtyve frilæsningsbøger til elever i 2. klasse. De knytter sig til læsebogen "Den første læsning 2". I denne bog er der otte hovedfortællinger. Frilæsningsbøgerne er skrevet i tilknytning til disse fortællinger med tre bøger per tema. Personer, emner, scenerier og ordforråd bygger på kendt stof fra læsebogen. Også layout og illustrationer betoner denne sammenhæng. Et farvet mønster i kanten af papiret i læsebog og i frilæsningsbøger markerer de samhørende fortællinger. Bøgerne kan læses uden kendskab til læsebogen, men i enkelte af fortællingerne er det absolut en fordel.

Artiklen fortsætter under banneret

De fleste af historierne tager udgangspunkt i børnenes hverdag, men også historiske og mere eventyrlige fortællinger findes i samlingen.

Venskab tages op i: "Ida og Olga løber væk", "Den nye pige", "Ida og Emil på højskole", "Spejdertur til Italien" og "På tur med skoleskibet". Sport er emnet i bøgerne: "Karate eller fodbold", "OL i skøjteløb" og "Emil tjener penge". I sidstnævnte bog arbejder Emil for at tjene penge til en rejse til Århus med FCK-fans. I "Kims pirater" står Emil og Jonas for underholdningen ved Kims treårsfødselsdag. Ridderromantik er emnet for "Kampen om Rosa", "Rosa og uhyret" samt "Rosalille". Det mystiske og uhyggelige er temaet i "Oles mystiske hus", "En tur i skoven" og "Oles tidsmaskine". Det Vilde Vesten er baggrunden for fortællingerne "Gunners bar", "Gunner i Isby" og "Ida og Emil i Texas".

En abe og en kakadue, der kan rime, er børnenes kæledyr. De og andre dyr optræder i fortællingerne "Jonas og skildpadden", "Hugo på dyrskue" og "Nini til dyrlæge". Ensomhed og det at være anderledes er temaet i fortællingen "Hvem er Mario?" En morsom parodi på tv's boligprogrammer gives i fortællingen "Stjernehuset".

Illustrationerne er i farver, og de er festlige og meddigtende.

Alt i alt er det en række gode, spændende og morsomme fortællinger fortalt i et forholdsvis let sprog. De anbefales til frilæsning fra 2. klasse og til specialundervisning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.180 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.175 andre er allerede tilmeldt