Anmeldelse

Ole og pigerne 1 og 2

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det kan være vanskeligt at finde vedkommende og let stof til de unge og voksne med læseproblemer. Her er bøgerne om Ole et godt bud. For et par år siden udkom "Ole og chefen", og nu følger "Ole og pigerne". Begge titler er fordelt på to bind, så bøgerne ikke virker uoverkommelige at læse. Sproget er let uden at virke forenklet. Linjerne er korte. De lange ord er delt med delestreger. Typografi og layout er selvfølgelig i orden. Forsiden er grøn med tre sorte figurer i silhuet. Her kunne en mere spændende forside måske have fået de ældste elever til selv at vælge bøgerne på biblioteket. Det er dog nok bøger, der oftest vil blive formidlet via en lærer.

I "Ole og pigerne" arbejder Ole fortsat i Fona. Han er fireogtyve år og har gode venner, men savner en kæreste. Via nettet træffer han en køn pige, men det bliver til hans skuffelse kun til det ene møde. Sommerferien byder på en cykeltur med en god ven, men da vennen brækker benet, ryger turen i vasken. I stedet tager han med sin søster, svoger og nevø samt søsterens veninde Sille til Vesterhavet. Det bliver en munter uge, hvor Ole finder på underholdende lege for børn og voksne, og en kærlighedshistorie tager sin begyndelse imellem Ole og Sille.

Historien er velfortalt og let læst. Bøgerne anbefales til brug i specialundervisningen af unge og voksne.

Fortællingen vil også kunne interessere almindelige læsere. Den vil kunne læses af elever fra cirka 7. klasse.