Anmeldelse Førstehjælp/ssp/færdselslære
0   327

Mit barn skal i skole

Forældrehåndbogen

Fakta<p>160 sider</p><br /><p>Kan bestilles ved mail til www.skolemaelk.dk </p><br /><p>Bogen omdeles gratis til landets skoler og børnehaveklasser og koster 119 kroner hos boghandlerne</p><br /><p>Forlag: Skole og samfund, Rådet for større Færdselssikkerhed, Mejeriforeningen</p>

Når familiens første barn skal i skole, er det ikke kun en omvæltning for barnet. For nu skal forældrene pludselig forholde sig til en hel række nye problemstillinger, som kan tage pusten fra de fleste. Nu er det ikke længere nok at forholde sig til flyverdragtdesign og økologisk eftermiddagsfrugt, nye emner for bekymring liner sig op og kræver stillingtagen: Den skræmmende skolegård, forventninger til formel læring, og hvordan skal de små klare skolevejen? Og hvad foregår der egentlig i børnehaveklassen, og hvad er det for noget, det der med leg og læring?

Artiklen fortsætter under banneret

I denne fortrinlige og kompetente håndbog kan forældre finde en lang række - og flere til - af disse problemstillinger behandlet.

Hovedforfatteren Janne Hejgaard beskriver fint skiftet til at være skolebarnsfamilie i en forstandig artikel fyldt med faktaoplysninger. Familieterapeuten Jesper Juul skriver om relationerne mellem barn, lærer og forældre - hvordan man opbygger et tillidsfuldt og ligeværdigt samarbejde, og hvordan man klinker skårene, hvis det alligevel går skævt mellem parterne. Og Kirsten Krogh-Jespersen giver gode råd om, hvordan man støtter barnet i den første læseindlæring.

Helle Brønnum Carlsen skriver om mad, der ikke bare er sundt, men faktisk smager godt, og giver råd om, hvordan man bygger en rar situation op omkring måltidet. For "mad smager grimt, når man spiser alene", som Anton fra 2. klasse udtrykker det.

Mødet med skolen kan være overvældende for barnet, og ikke kun på den gode måde. Som en anden Anton på seks år udtrykker det: "I børnehaven var der lidt mere solskin, end der er i skolen".

Alle skoler bør præsentere forældrene for denne bog, som kan hjælpe med at få spredt de dunkle skyer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
803 andre er allerede tilmeldt