Nyt temahæfte om forskning i bæredygtig madkultur

I dag mødes 150 gymnasieelever med sundhedsministeren og en række ernæringsforskere til et seminar om ny nordisk hverdagsmad. Anledningen er udgivelsen af et nyt temahæfte om ny nordisk hverdagsmad i anledning af Life's 153 års fødselsdag.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På seminaret vil der være oplæg fra tre unge forskere og workshops, hvor de gymnasieeleverne skal kreere deres egen nordiske frokost og udvikle deres egne idéer til, hvordan ny nordisk hverdagsmad kan medvirke til at skabe en sund, velsmagende og bæredygtig madkultur blandt danskerne.

Sidst på dagen, skal eleverne præsentere deres bedste idéer for sundhedsminister Bertel Haarder, så han kan få indblik i de unges tænker om, hvordan danskernes sundhedsudfordringer løses.

"Det er utroligt berigende for forskerverdenen, når vi får mulighed for at komme i dialog med så stor en gruppe unge. For de gymnasielever, der møder frem på Life til dette arrangement er nogle af dem, der kommer til at tegne Danmarks fremtid, og dermed dem, vi som samfund skal sætte vores lid til, hvis vi skal lykkes med at skabe en bæredygtig madkultur og reelle forandringer i danskernes sundhedsstilstand", siger leder af forskningscenter Opus Arne Astrup.

Oplæggene på seminaret holdes af ph.d. Charlotte Mithril, ph.d. Lars Klingenberg og ph.d. Stine-Mathilde Dalskov. Alle oplæg optages til Danskernes Akademi på DR 2 og bliver sendt i løbet af efteråret 2011.

Temahæfte om ny nordisk hverdagsmad

På seminaret udgives også temahæftet 'Ny Nordisk Hverdagsmad - om at skabe en bæredygtig madkultur'. Det er Biovidenskabelige Fakultet's årlige temahæfte om aktuel forskning, som i år giver et indblik i arbejdet med at udvikle Ny Nordisk Hverdagsmad på forskningscenteret Opus under Life.

Temahæftet indeholder - udover et opskriftshæfte - andet bidrag fra professor i human ernæring Arne Astrup, professor i jordbrugspolitik Niels Kærgaard, interview med professor i børneernæring Kim Fleischer Michaelsen og professor i specialpædagogik Niels Egelund. Formand for CONCITO Martin Lidegaard og direktør i Landbrug og Fødevarer Michael Stevns har også bidraget til temahæftet.

Temahæftet trykkes i 14.000 eksemplarer og kan rekvireres gratis på www.life.ku.dk/forskning/bestil_temahaefter.