Køn
11   21

DLF får 2,4 mio. til at styrke lærernes kønsopmærksomhed

Lærerforeningen har modtaget en bevilling fra Villum Fonden på 2,4 mio. kr. til at styrke lærernes bevidsthed om kønsopmærksomhed i undervisningen.

Bevillingen fra Villum Fonden på 2,4 millioner kroner går til et projekt, som Danmarks Lærerforening har udviklet.

Projektet skal via involvering af interesserede lærere udvikle konkrete redskaber til og formidle viden om kønsopmærksomhed i undervisningen.  

Artiklen fortsætter under banneret

"Gennem projektet sætter vi fokus på, at vores forforståelse af køn påvirker, hvordan det enkelte barn opfattes og opfatter sig selv og udvikler sig. Men også, hvordan det påvirker de valg børnene træffer fra de er små til de vælger uddannelse og karrierevej", siger formand for foreningens undervisningsudvalg Regitze Flannov i en pressemeddelelse.

Vil danne et netværk af interesserede lærere

Hun fortæller, at projektet skal sætte fokus på, at lærernes opfattelser af køn ikke bliver en forhindring for det enkeltes barns udfoldelse af interesser, evner og potentialer. Og at et vigtigt formål med projektet er, at interesserede lærere danner netværk, der kan være med til at understøtte arbejdet med kønsopmærksomhed i skolen.

"Med projektet etablerer vi et netværk af interesserede og engagerede lærere, som på baggrund af fælles ny viden og erfaringsudveksling kan udvikle konkrete tiltag for øget kønsopmærksomhed i skolen. Desuden skal projektet bane vejen for, at indsatsen formidles ud til den brede skare af lærere gennem en række regionale seminarer. Det er til gavn for alle", siger Regitze Flannov.

Projektet løber fra nu og frem til udgangen af 2023.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ