Afgangsprøve i billedkunst: Hjælp til elevernes logbøger

Skoleåret 21/22 er i gang og hvis alt går godt, ligger de første afgangsprøver i valgfaget billedkunst kun et par måneder fremme. Billedkunstlærer Tina Kejlberg har lavet en såkaldt sketchnote til sine elever om, hvordan man laver en god log.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tina Kejlberg, også kendt som fru Billedkunst, ville gerne hjælpe sine 8.klasses-elever til at lave en logbog over det store forløb, de arbejdede med før corona-nedlukningen. Men hun havde svært ved at forklare sine elever hvordan de skulle lave sådan en logbog.

»Har det ikke irriteret dig, når du sidder med et dårligt  viskelæder?«

Så hun brugte sin skemafri dag til at kreere en såkaldt sketchnote, hvor hun visuelt anskueliggjorde hvad der skal med i logbogen. På sin blog frubilledkunst.dk har hun lagt den ud i en printvenlig udgave, så alle også kan få glæde af den - gratis. Her kan du også finde en tilsvarende sketchnote om selve afgangsprøve og forslag til årsplaner i billedkunstfaget til alle klassetrin fra 1. til 7.

Læringskonsulent og forfatter om billedkunstprøven: Sænk skuldrene

 

Læs mere

Find sketchnoten her