Faglig fornøjelse
0   15

»Har det ikke irriteret dig, når du sidder med et dårligt viskelæder?«

»Jeg prøver altid at udvikle mig inden for et eller andet område, og lige nu er jeg i gang med at tage et tegnekursus. Her blev jeg præsenteret for viskelæderet Faber-Castell Art Eraser Dust-Free, og så blev jeg helt overrasket. Jeg tænkte: ’Hold da op, gad vide, hvordan det er i forhold til dem, jeg køber til mine elever?’

Så prøvede jeg at google og fandt tre-fire amerikanske test, hvor man jo ikke kan købe halvdelen af de testede viskelædere i Danmark. Jeg kunne simpelthen ikke finde nogen danske eller nordiske test. Så det måtte jeg prøve selv at lave. Jeg er en nysgerrig, legende sjæl.

Noget af det, jeg tidligere har købt til undervisningen, vil jeg stoppe med at bruge. Jeg har helt dårlig samvittighed over det, jeg har budt mine elever. Jeg kan godt forstå, at de har kæmpet med det. Men det er svært med et begrænset budget, for af en eller anden grund spiser folk både sakse og viskelædere. Prisen har hidtil været vigtigst, men det kan jeg ikke forsvare længere. I hvert fald ikke udelukkende.

FAGLIG FORNØJELSE

Der findes regler, krav, elever og kolleger, der har indflydelse på lærerens undervisning. Nogle gange er indflydelsen positiv. Andre gange irriterende. Men lige meget hvad sker der noget godt en gang imellem. Vi spørger lærere, hvornår de sidste gang gik ud ad skoleporten med løftet pande og smil på læben.

Mød Tina Kejlberg, også kendt som fru Billedkunst fra bloggen af samme navn. Til daglig arbejder hun på Vestskolen i Haslev, og når hun ikke blogger, går fritiden blandt andet med at male. Hun holder også af og til kunstkurser.

Et andet sted, hvor viskelæderne er meget forskellige, er i forhold til, hvor meget fnuller de efterlader. Det er virkelig irriterende at komme til et bord fyldt med fnuller. Så det er også noget, man kan tage med i sine overvejelser, når man skal købe viskelæder ind. Jeg har dog ikke ladet fnullermængden være en del af vurderingen i min test.

Testen ligger på min blog frubilledkunst.dk. Jeg er sat 20 procent ned i tid, og så bruger jeg tiden på min blog - og mere til. Jeg startede min blog, fordi det var en gratis måde at gemme de billeder på, jeg tager af børnenes produkter. Det var kun for min egen skyld, en slags himmelsk usb-stik. Efter nogle måneder gik det op for mig, at Google kan finde på at lukke en blog, og så turde jeg ikke andet end at købe mit eget domæne. Jeg ville ikke risikere at miste billederne.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg fik rimeligt hurtigt en del besøg, og jeg bliver glad, når jeg har fået skrevet et indlæg. Der er en tilfredsstillelse i det, selv om det ærligt talt kan føles som hårdt arbejde undervejs. Og så er det jo fantastisk, når man møder nogle, som fortæller, at det her har gjort en forskel for dem - at det har givet dem mere selvtillid som lærer. Så bliver jeg glad og stolt og ydmyg på samme tid«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.558 andre er allerede tilmeldt