Undervisningsmiljø
0   9

Gratis hjælp til at forbedre skolers indeklima

Den filantropiske forening Realdania tilbyder nu interesserede kommuner hjælp til at komme dårligt indeklima på deres skoler til livs.

Ogaven med at løfte skolernes indeklima kan virke stor og uigennemskuelig. Men på baggrund af 12 kommuners årelange strategiske arbejde med deres skolers indeklima, tilbyder Realdania nu at et 'rejsehold' kan hjælpe nye kommuner i gang med at skaffe frisk luft, bedre akustik og generelt mere behagelige klasselokaler.

"Selvom mange kommuner har fokus på udfordringerne med dårligt indeklima på skolerne, kan det være svært at identificere, præcis hvor man skal begynde, og hvor behovet er størst. Der kan Rejseholdet hjælpe med at skabe overblik, give konkrete anbefalinger til indsatser og forhåbentlig skubbe kommunen i den rigtige retning", siger Anne Gade Iversen, projektleder i Realdania i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Forløbet består af workshops, der afholdes i den enkelte kommune. Indholdet tilpasses og aftales i dialog med kommunen. Efter forløbet får kommunen anbefaling til opfølgende tiltag.

Det forventes at både kommunal ledelse, pædagogisk og byggeteknisk personale deltager begge dage.

Langvarig kampagne

Rejseholdet er et blandt flere nye indsatser i Realdanias kampagne 'Skolernes Indeklima', som startede i 2016.

Kampagnens formål er at hjælpe flere kommuner i gang med at arbejde strategisk med indeklima, udbrede de mange gode erfaringer fra andre kommuner og indsamle ny viden om, hvordan brugen af klasselokaler kan forbedre indeklimaet.

De foreløbige erfaringer er samlet i en håndbog, som guider kommuner i, hvordan de kommer i gang med at arbejde strategisk med skolernes indeklima.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ