Der skal stadig vaskes hænder, men de nye retningslinjer betyder, at færre elever sendes hjem, hvis corona dukker op på skolen.

Lærer glæder sig over udsigten til færre hjemsendelser

Fremover skal hele klasser ikke længere sendes hjem ved smitte, og det glæder lærer Anne Schow Christiansen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Retningslinjerne kom fredag eftermiddag, mindre end tre døgn før mange skolers første dag efter ferien. Men bortset fra den korte frist, er lærer på Ulkebøl Skole i Sønderborg Anne Schow Christiansen glad for de nye retningslinjer.

Overblik: Nye corona-retningslinjer vil give færre afbrydelser i skolen

"Mit første indtryk var, at de er meget langt fra retningslinjerne fra før sommerferien - nu må vi nærmest alt", siger hun.

"Personligt er meget positiv overfor det, for jeg mener, at vi må lære at leve med corona, og vi kan ikke blive ved at lukke alt ned hele tiden", lyder det videre fra Anne Schow Christiansen.

Det er ikke, fordi Ulkebøl Skole ikke har kæmpet med corona, fortæller hun.

Skolen har flere gange sendt klasser hjem, og på et tidspunkt måtte skolen lukke helt, fordi smitten blev ved med at stige. Medlemmer af personalegruppen har også været ramt.

Anne Schow Christiansen fortæller, at hun ikke ved, om eleverne smittede hinanden i skolen, eller om smitten kom udefra.

Færre afbrydelser af undervisningen

Anne Schow Christiansen er glad for, at risikoen for, at den enkelte elev bliver sendt hjem, nu er meget mindre, fordi hele klassen ikke automatisk regnes som nære kontakter til en smittet.

"Jeg er plc-ansvarlig og arbejder blandt andet med de elever, som har faglige vanskeligheder", fortæller hun.

"Jeg oplever, at de er ekstra sårbare overfor mange afbrydelser i undervisningen. Og nu hvor de fleste af os lærere er blevet vaccineret, vil vi sandsynligvis ikke blive syge, eller hvis vi gør, bliver vores forløb formentlig mildt".

9. årgang blev sendt hjem allerede før første skoledag

Hun understreger samtidig, at det skal anerkendes, hvis der er kollegaer som af den eller anden grund er bange for at blive smittet.

"Det må vi selvfølgelig anerkende og rumme. Vi skal ikke bare affeje deres bekymringer med et 'slap nu af'". 

Corona har givet nye rutiner, når forældre og børn bydes velkommen til skolen