Internationalisering
0   13

To kommuner og én skole klar til at sende lærere og elever ud i Europa

Med en Erasmus-akkreditering har to kommuner og en skole nu sikret sig hurtig adgang til støtte til kurser og samarbejder på tværs af grænser i EU.

I Billund Kommune, Middelfart Kommune og på Auraskolen i Esbjerg kan man i de kommende år se frem til udveksling og samarbejde på tværs af landegrænser inden for EU. De to kommuner og skolen har nemlig med hjælp fra det Syddanske EU-Kontor modtaget en såkaldt Erasmus-akkreditering.

Med en Erasmus-akkreditering slipper man for at sende en ansøgning, når man vil søge midler fra Erasmus+ programmet, og kommunerne og skolen er derfor sikret finansiering fra puljen hvert år frem til 2027.

Artiklen fortsætter under banneret

På Auraskolen i Esbjerg vil man i første omgang give skolens lærere og pædagoger mulighed for at komme ud i Europa og skabe sig et europæisk netværk. Sådan lyder det fra Lisbeth Kodal, der er internationale koordinater og konsulent på skolen.

"Vi forventer, at vi på Auraskolen bliver endnu skarpere og dygtigere til at undervise, og at vi får et større europæisk netværk. Samtidig håber vi, at vi får mulighed for at vidensdele, så vi kan bruge den nye viden til ikke bare at ændre, men også forbedre og styrke skolens undervisningspraksis", forklarer hun i en pressemeddelelse.

I Billund Kommune har man ansøgt om akkreditering på vegne af alle kommunens skoler. Det betyder, at lærere og skoleledelser i Billund nu har mulighed for at komme i såkaldt skyggepraktik eller på kurser med midler fra Erasmus+. Fra Iben Stavnsbo Sørensen, der er læsekonsulent i Billund Kommune, lyder det:

"Projektet skal være med til at trække noget viden med hjem. De ansatte kommer afsted i flokke, hvor de kan brainstorme, diskutere, debattere og sætte prøvehandlinger i gang, når de kommer hjem igen - alt sammen til glæde for eleverne. Vi gør det her, fordi vi gerne vil have at børnene oplever en skoledag, hvor de synes, de lykkes, lærer, udvikler sig og trives fagligt og socialt".

Og også i Middelfart Kommune ønsker man at bruge akkrediteringen til at sende kommunens lærere, pædagoger og elever ud i Europa.

"Det er jo både lærerne, der får internationale kollegaer og eleverne, der får internationale perspektiver," forklarer pædagogisk konsulent og international koordinator for Skole- og Dagtilbud i Middelfart Kommune, Vibeke Vedsted Andersen.

Den næste ansøgningsfrist til Erasmus-akkrediteringer er d. 19. oktober 2021.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ