Peter Bugge, lærer og tillidsrepræsentant på Heibergskolen i indre København

Forventede en mager aftale

Peter Bugge, lærer og tillidsrepræsentant på Heibergskolen i indre København

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lønstigninger til lærerne

Hvad synes du om aftalen?

"Det er en lidt tyndbenet og mager aftale, men det havde jeg egentlig også regnet med, når vi står i denne her coronasituation. Derfor havde jeg heller ikke forventet det store sværdslag mellem parterne, fordi vi godt vidste, at vi måtte indrette os efter situationen, og man må da nok sige, at de store medier slet ikke har interesseret sig for forhandlingerne denne gang".

Er du tilfreds med aftalen?

"Det ved jeg ikke. Det er da dejligt, at vi umiddelbart har sikret reallønnen, men det bliver spændende at se, hvordan lønnen bliver i forhold til det private. For vi må jo ikke overstige det private. Til gengæld ser jeg nogle ret interessante takter i de to projekter, der er sat i gang om efter- og videreuddannelse og forholdene for nye lærere. Jeg håber, at de er udtryk for, at 'nu tog vi første runde', og så indgår vi næste gang en aftale med reelle rammer på de vigtige områder".

Er der noget, du særligt savner i aftalen?

"Når man har slået så stort på tromme for, at tillidsrepræsentanten skal spille en stor rolle i arbejdstidsaftalen fra i sommer, havde jeg håbet, at man havde sikret tillidsrepræsentanterne noget tid - i hvert fald for en kortere periode, så vi kan komme godt fra land med aftalen. Det er for nemt, at man bare skubber det ud til en lokal prioritering. Jeg tvivler på, at der er mange ledere, der selv går med til at give os mere tid. For al tid skal bruges på kerneopgaven".