OK21
0   1

Lønstigninger til lærerne

Lærernes formand har landet sin første aftale, der sikrer lærerne en lønstigning over de næste tre år. Han havde dog håbet på større ambitioner fra KL.

Der er landet et overenskomstforlig for landets offentligt ansatte. For lærerne og resten af de omkring 500.000 kommunalt ansatte tikkede beskeden om reallønsforbedringer ind på førstedagen i mange skolers vinterferie.

"Det er en god aftale, der sikrer reallønsforbedringer for medlemmerne, uanset hvor man er ansat. Børnehaveklasselederne får derudover lidt ekstra, og det gør UU-vejledere (Ungdommens Uddannelsesvejledning) og professionsbachelorer i ernæring og sundhed også. Vi havde gerne set, at de kunne få mere, men det kunne det desværre ikke blive til", siger formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Selv om han overordnet er tilfreds med aftalen, lægger han ikke skjul på, at det ikke lykkedes at komme igennem med alle ønsker.

DET SIGER AFTALEN

Generelle lønstigninger over de næste tre år på 5,29 procent.

En forhøjelse af fritvalgstillægget fra 0,83 til 1,38 procent. Tillægget kan lærerne vælge at få udbetalt som en del af deres månedsløn eller indbetalt til deres pensionsordning. Tillægget blev også hævet ved den seneste overenskomst i 2018.

Ud over de generelle lønstigninger får børnehaveklasselederne cirka 2.000 kroner mere om året, og der er også en særskilt løntildeling til UU-vejledere (Ungdommens Uddannelsesvejledning), ikkelæreruddannede i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, professionsbachelorer i ernæring og sundhed samt lederne.

1,5 millioner til et projekt, der skal afdække lærernes og skolens behov, ønsker og muligheder for efter- og videreuddannelse.

To millioner til et projekt, der samler viden og erfaringer om, hvordan nyuddannede får en god start på lærerjobbet.

"Jeg havde gerne set, at vi havde bygget oven på arbejdstidsaftalen omkring rammerne for tillidsrepræsentanterne som en anerkendelse af, at de står med en rigtig stor opgave. Det var KL ikke indstillet på, og det er ærgerligt".

DLF: Velviljen var ikke stor

Havde du håbet på, at I kunne have sat tid af til tillidsrepræsentantens opgaver?

"Nej, vi vidste godt, at KL ikke ville gå med til at sætte tid på. Det vidste vi allerede fra arbejdstidsforhandlingerne. Men vi havde håbet, at vi kunne have skabt en mere forpligtende ramme for deres arbejde lokalt. For lige nu gælder der kun, at der skal være den fornødne tid til opgaven. Jeg havde ønsket, at vi var nået videre. Men det må vi så forsøge at tage fat på i andre sammenhænge", siger Gordon Ørskov Madsen, som også kritiserer KL for at have været for uambitiøs på en række områder.

"Jeg synes ikke, at KL har været ambitiøs nok på områder som arbejdsmiljø, senior og tillidsrepræsentanter. Det er områder, der ikke koster det helt store i en overenskomst, men områderne er virkelig vigtige for at skabe bedre arbejdspladser, bedre arbejdsmiljø og muligheden for at blive længere tid på arbejdsmarkedet".

Der er også indgået en aftale for de omkring 1.200 medlemmer af Danmarks Lærerforening på det statslige område. De kan se frem til en lidt lavere lønstigning på 5,05 procent.

Kort før redaktionens slutning blev der også indgået forlig i regionerne med samme lønstigninger som i kommunerne.

Aktive lærere og børnehaveklasseledere i regioner og kommuner skal stemme om overenskomsterne. På statens område gennemføres en vejledende afstemning. DLF bringer op til afstemningerne en beskrivelse af forligene i fagbladet Folkeskolen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ