OK21
0   5

Savner tid til tillidsrepræsentanter

Morten Korsbakke Sørensen, lærer og matematikvejleder på Dybkærskolen i Silkeborg

Hvad synes du om aftalen?

"Jeg er splittet. Løndelen er overraskende flot, coronakrisen taget i betragtning, men dér stopper min begejstring så også. Jeg er især ærgerlig over, at der ikke er blevet sikret ekstra timer til tillidsrepræsentanterne, for med arbejdstidsaftalen er det et must. De fleste af os, der stemte nej til arbejdstidsaftalen, frygter, at det bliver lederne, der sætter grænserne, og at arbejdsopgaverne ikke bliver ligeligt fordelt, fordi det ikke er gennemskueligt".

Hvad frygter du, at det får af konsekvenser?

"Det er de færreste lærere, der registrerer, hvor meget tid de bruger. De arbejder, indtil opgaven er færdig. Derfor er det så vigtigt, at der er nogle andre, der har styr på, hvordan tiden bruges, og hvis tillidsrepræsentanten ikke har muligheden for at have det overblik, så bliver det svært".

Artiklen fortsætter under banneret

Hvad tænker du ellers om aftalen?

"Jeg tror, at der især er mange ældre lærere, der er ærgerlige over, at der ikke er noget på seniorområdet, og det kan jeg godt følge dem i. Jeg synes, at det er mærkeligt, at der ikke er blevet afsat noget som helst i den retning. Og så undrer det mig faktisk, at man vælger at sætte flere penge af til fritvalgsordningen. Det er et skridt væk fra centrale aftaler, fordi det bliver op til den enkelte".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ