Corona
0   19

Efter smitteudbrud: Kun halvdelen af eleverne mødte op til morgen

Efter et smitteudbrud med den britiske coronavirus-variant havde Bjørnehøjskolen lagt en ekstra forsigtig plan for 0.-4. klasses undervisning i denne uge. Men kun 48 procent af eleverne mødte op i morges, fortæller skoleleder Ole Petersen.

12 ansatte og 2 børn blev testet positive for covid-19, mens skolen kun holdt åbent for nødpasning og nødundervisning. Men de fleste er ved at være raske nu, og de nære kontakter, herunder skoleleder Ole Petersen selv, har nu haft to negative coronatest og er tilbage på arbejde. 

"Vi har taget et eftersyn af vores forholdsregler, men man kan jo ikke lukke alle huller - hvis man kunne det, havde vi jo ikke haft smitten i landet", siger Ole Petersen. 

Men på baggrund af bekymringerne hos både forældre og personale har skolen planlagt undervisningen i denne uge med lidt kortere skoletid - fem timer - og én lærer per klasse, sådan at risikoen for smittespredningen minimeres. Alligevel er 52 procent af børnene er blevet hjemme.

"Nogle er selvfølgelig syge - og ikke kun med covid-19 - men det handler måske også om, at der er vinterferie i næste uge, og forældrene havde i forvejen nok ikke forventet, at skolerne åbnede før ferien, så de havde kalkuleret med at skulle have børnene hjemme", forklarer Ole Petersen. 

Artiklen fortsætter under banneret

Hvordan det skal håndteres fraværsmæssigt, vil han nu tale med skolechefen om, men han forestiller sig, at det i denne uge kan kaldes såkaldt 'ekstraordinær frihed' i lighed med, når familier beder deres børn fri til ski- eller solferie uden for skoleferierne. Og så håber han, at alting bliver mere normalt i Annisse på den anden side af vinterferien. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ