Hovedstyrelsesvalg 2021
1   33

Børnehaveklasseleder er kandidat til ledig plads i DLF’s hovedstyrelse

Lærerforeningens medlemmer skal til marts stemme om, hvem der skal have en ledig plads i DLF’s hovedstyrelse. Formand for Børnehaveklasseforeningen Pia Jessen stiller op, fordi hun mener, børnehaveklasselederne bør være repræsenteret.

Formand for Børnehaveklasseforeningen og børnehaveklasseleder på Horne Skole ved Varde Pia Jessen griber en helt unik chance for at stille op til DLF's hovedbestyrelse uden for de sædvanlige fireårige valgperioder. Muligheden er opstået, fordi Marianne Holler Kanstrup, Haderslev, er trådt ud af hovedstyrelsen af private årsager, og ingen af hendes suppleanter har ønsket at tage over. Derfor er der nu en ledig plads, som skal besættes ved urafstemning blandt de aktive lærere og børnehaveklasseledere i DLF til marts. Der er foreløbig to kandidater, lærer Pia Frederiksen, Albertslund, og altså Pia Jessen.

Pia Jessen stillede også op til hovedstyrelsesvalget i december 2019. Hun fik 14.573 stemmer (hvert medlem havde 18 stemmer til rådighed) Men det var ikke nok til at sikre hende en plads i DLF's hovedstyrelse. Det betød, at børnehaveklasselederne siden ikke har været repræsenteret i DLF's hovedstyrelse. Dengang kaldte Pia Jessen det en "katastrofe".

Nu er hun klar til at stille op igen.

"Jeg stiller op for fraktion 2, det er børnehaveklasselederne. Men jeg ser ikke, at min person i hovedstyrelsen kun skal varetage fraktion 2's interesser. Jeg håber, jeg kommer ind for fraktion 2, men jeg vil varetage alle interesseområder omkring folkeskolen. Børnehaveklassen er starten på livet i folkeskolen, og derfor er det vigtigt, at den også er repræsenteret i hovedstyrelsen. Fraktion 2 er p.t. den eneste fraktion i DLF, der ikke er repræsenteret i hovedstyrelsen. Jeg synes, det er rimeligt med den struktur, vi har i DLF, at alle fraktioner er repræsenteret", siger Pia Jessen.  

Artiklen fortsætter under banneret

Pia Jessen har været børnehaveklasseleder siden 2000 og har arbejdet i folkeskolen siden 90'erne.  

Det er DLF's vedtægters paragraf om suppleringsvalg, der bliver nu aktiveret. Der bliver tale om et elektronisk valg ligesom ved hovedstyrelsesvalget for et år siden.

Der er valgindlæg fra kandidaterne i fagbladet Folkeskolen 25. februar.  Folkeskolen.dk interviewer alle kandidaterne, når vi nærmer os valget. Valget gælder frem til 31. december 2023.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
753 andre er allerede tilmeldt