Elever skal ikke tilbydes undervisning, hvis de har været i Sverige uden godkendelse

Det bør hedde ingen undervisning i 14 dage, der tæller som fravær, hvis folkeskoleelever har været på ikke-nødvendige rejser til Sverige eller andre lande uden godkendelse, hedder det i nye retningslinjer fra Undervisningsministeriet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis en elev har sat sine fødder på svensk jord eller tilbragt tid i et andet af de mange lande, som Udenrigsministeriet fraråder rejser til, bør eleven blive derhjemme i 14 dage. Og eleven skal ikke tilbydes fjernundervisning.

Sådan lyder nye retningslinjer på Børne- og Undervisningsministeriets side med corona-relaterede spørgsmål/svar.

"Elever, der er fraværende fra undervisningen, fordi de har været på en ikke-nødvendig rejse på trods af Udenrigsministeriets rejsevejledninger, skal registreres som fraværende og skal ikke have tilbud om fjernundervisning i de 14 dage, hvor eleven skal blive hjemme efter hjemkomsten", skriver ministeriet. 

Visse undtagelser

Ikke alle rejser i Sverige eller andre lande resulterer i ulovligt fravær og ingen undervisning.

Skolelederen kan eksempelvis "undtagelsesvist" godkende turen, skriver ministeriet. Derudover skal eleven heller ikke have fravær, hvis turen til Sverige betragtes som en 'nødvendig rejse' - det være sig eksempelvis, hvis eleven har besøgt en forælder bosiddende i Sverige eller et af de mange andre lande, som myndigheder fraråder at besøge.

Fra på mandag må elever og deres forældre igen rejse til Island, Norge og Tyskland - dog kun til byer med max 750.000 indbyggere - uden at kunne se frem til 14 dages selvkarantæne, når de er vendt hjem.

I sidste uge blev alle 1.g'erne på Roskilde Katedralskole sendt hjem, fordi 12 elever havde været på tur til Sverige, og de fem vendte hjem med positive corona-test.