Corona
5   9

Lærervikar: Vi er stillet virkelig dårligt under coronaen

Vi er gået glip af en hel månedsløn, og vi skal blive hjemme uden løn, hvis vi udviser de mindste symptomer på corona, lyder det fra en lærervikar.

Det har været en dyr omgang for landets lærervikarer, at skolerne var tvunget til at holde lukket i en måned. For det betød nul vikartimer, og dermed er der heller ikke tikket penge ind på kontoen.

I mandags valgte lærervikar på specialskolen Skolen i Charlottegården i København Freja Hvid Kirchert derfor sammen med tre andre lærervikarer at skrive budskaberne 'Grib vikarerne i krisen', 'ingen løn under lockdown' og 'ingen dækning ved sygdom' med pangfarvet kridtspray foran en række københavnske skoler og daginstitutioner.

Artiklen fortsætter under banneret

"Under lockdown fik vi ingen lønkompensation. Vi mistet over en måneds indkomst. Samtidig får vi ikke løn under sygdom, heller ikke selvom vi bliver smittet med corona via arbejdet. Det er dybt uretfærdigt, at os der i forvejen arbejder på usikre kontrakter ikke får nogen hjælp", siger hun.

Selv er hun lærervikar på tredje år. Hun er ikke læreruddannet og p.t. ikke i gang med en uddannelse, og derfor er hun særlig hårdt ramt, fordi der heller ikke er tikket SU ind på kontoen.

"Det betyder færre penge til mad i næste måned. Det er hamrende uretfærdigt".

Freja Hvid Kirchert fortæller, at hun i øjeblikket har færre timer end før corona-krisen, fordi elevernes skoledage er kortere under nødundervisningen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ