Karakterer
0   2

»Jeg håber virkelig, vi når at se eleverne i øjnene«

»Vi har besluttet at vente med at give årskarakterer til ultimo juni så sent før sommerferien som muligt. Jeg håber, vi når at komme tilbage - gerne 10. maj, så vi kan komme til at se eleverne i øjnene. Jeg synes, det er ærgerligt, at de ikke kommer til afgangsprøver, men under de omstændigheder, vi har nu, er jeg glad for det. Især når det gælder naturfagsprøven. Vi var ellers lige nået til, at de kunne trække det fællesfaglige fokusområde, da vi blev sendt hjem, så siden har jeg bare fyldt på. Men det har jo især været inden for den skriftlige kommunikation. Eleverne har ikke kunnet arbejde med modelleringskompetencen og den undersøgende kompetence. Kun meget få simple forsøg.

Nogle elever er glade for ikke at skulle til prøve, men andre har arbejdet frem mod at skulle vise, hvad de kan, så det er blandet, hvad de synes. Der vil altid være elever, der vælger at spare på kræfterne og så først til sidst giver den gas.

Vi er jo vant til at give årskarakterer, men det bliver ikke lige så nemt i år. Vi mangler hele dynamikken i et klasserum, når nogle byder ind, og vi får en samtale i gang. Det er svært på videokonference. Derfor håber jeg virkelig, at vi når at se hinanden i øjnene igen, inden årskaraktererne skal gives. Men eleverne kan godt gøre noget for at forbedre deres resultater. Hvis vi har aftalt et videomøde klokken 9.30, så gælder det selvfølgelig om at møde op og byde ind. Jeg har enkelte elever, der ikke dukker op. De udsatte elever, vi har, bliver endnu mere udsat under disse forhold«.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.474 andre er allerede tilmeldt