Navn: Sanne Balslev Skole: Tønder Distriktsskole, Overbygningsskolen, Tønder Funktion: underviser i fysik/kemi, biologi, geografi og matematik

»Jeg håber virkelig, vi når at se eleverne i øjnene«

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu tæller kun årskarakteren  

»Vi har besluttet at vente med at give årskarakterer til ultimo juni så sent før sommerferien som muligt. Jeg håber, vi når at komme tilbage - gerne 10. maj, så vi kan komme til at se eleverne i øjnene. Jeg synes, det er ærgerligt, at de ikke kommer til afgangsprøver, men under de omstændigheder, vi har nu, er jeg glad for det. Især når det gælder naturfagsprøven. Vi var ellers lige nået til, at de kunne trække det fællesfaglige fokusområde, da vi blev sendt hjem, så siden har jeg bare fyldt på. Men det har jo især været inden for den skriftlige kommunikation. Eleverne har ikke kunnet arbejde med modelleringskompetencen og den undersøgende kompetence. Kun meget få simple forsøg.

Nogle elever er glade for ikke at skulle til prøve, men andre har arbejdet frem mod at skulle vise, hvad de kan, så det er blandet, hvad de synes. Der vil altid være elever, der vælger at spare på kræfterne og så først til sidst giver den gas.

Vi er jo vant til at give årskarakterer, men det bliver ikke lige så nemt i år. Vi mangler hele dynamikken i et klasserum, når nogle byder ind, og vi får en samtale i gang. Det er svært på videokonference. Derfor håber jeg virkelig, at vi når at se hinanden i øjnene igen, inden årskaraktererne skal gives. Men eleverne kan godt gøre noget for at forbedre deres resultater. Hvis vi har aftalt et videomøde klokken 9.30, så gælder det selvfølgelig om at møde op og byde ind. Jeg har enkelte elever, der ikke dukker op. De udsatte elever, vi har, bliver endnu mere udsat under disse forhold«.