Skal give årskarakterer til 41 afgangselever Navn: Steen Ammundsen Skole: Vestbjerg Skole, Aalborg Funktion: tysklærer

»Vi afholder en intern prøve, når vi vender tilbage«

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu tæller kun årskarakteren  

»Det er rigtig ærgerligt og synd for eleverne, at de bliver snydt for oplevelsen af at gå til eksamen. Men vi må acceptere tingene, som de er, og det er det offer, de må bringe. Jeg har fortalt eleverne, at vi afholder en intern prøve, når vi forhåbentlig vender tilbage til skolen den 11. maj, og så vil jeg få en af skolens andre tysklærere til at være censor. Hvis vi ikke kommer tilbage, må jeg se på, om vi i stedet kan afholde en virtuel eksamen.

Inden denne her periode havde jeg godt nok ikke meget erfaring med det virtuelle. Men det er egentlig gået overraskende godt, og eleverne har været meget disciplinerede. Vi har alle udviklet os i denne tid. Så jeg skal ikke udelukke, at det godt kan lade sig gøre med en virtuel prøve.

Prøven skal give eleverne muligheden for at fornemme, hvordan det er at sidde i en eksamenssituation, inden de skal videre på en ungdomsuddannelse, og så giver den dem selvfølgelig også en sidste mulighed for at rykke ved deres karakter. Den bliver dog ikke totalt afgørende. Det vil være uretfærdigt, hvis man pludselig kan score en rigtigt flot karakter, hvis man ikke har lavet dagens gode gerning resten af året. Omvendt vil jeg ikke trække dem ned på baggrund af deres præstation i forhold til den karakter, jeg oprindeligt havde tænkt mig at give dem.

Normalt, hvis tysk ikke var blevet udtrukket, havde vi allerede sagt farvel til hinanden. Men nu har vi fået mere tid til undervisning, og her har jeg valgt, at de skal arbejde videre med deres dispositioner, som de skulle have brugt, hvis de skulle have været til eksamen«.