"Når nu kun halvdelen af børnene er i skole, åbner det op for, at man kan dele klasserne i mindre hold på 10-15 stykker", mener formand for Skole og Forældre Rasmus Edelberg.

Skole og Forældre: Det er den rigtige beslutning

Rasmus Edelberg, formand for Skole og Forældre, glæder sig over at hverdagen så småt kan vende tilbage til skolen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Helt overordnet set er det en god beslutning" siger Skole og Forældres formand Rasmus Edelberg til folkeskolen.dk. "Det er klart at vi skal fortsat tage vores forholdsregler, som vi alle sammen har vænnet os til, og så venter vi på sundhedsmyndighedernes retningslinjer, så vi kan se på, hvordan det konkret kan udmøntes. Men vi tror på, at det er vigtigt, at man lokalt gør sig umage med at sikre en fælles forståelse mellem skoleledelse, personale og forældre, hvis det her skal lykkes".

Statsministeren: 0.-5. klasse kan begynde i skole fra 15. april 

Holddeling kan være løsningen

Rasmus Edelberg ser en holddeling af klasserne som en mulig model.

"Når nu kun halvdelen af børnene er i skole, åbner det op for, at man kan dele klasserne i mindre hold på 10-15 stykker. Så er vi nede i nærheden af det antal, som forsamlingsforbuddet gælder", siger han. "På den måde kan man måske sikre, at der kan holdes den nødvendige afstand. Vi bliver nødt til at se retningslinjerne først, men som udgangspunkt støtter vi op om beslutningen".

Skolelederformand: Skoler kommer til at åbne i forskelligt tempi 

 

Powered by Labrador CMS