Corona
0   9

Corona sender 73 procent af verdens børn væk fra skolen

Unesco vurderer, at mere end 1,2 milliarder børn og unge ikke er skole lige nu på grund af coronavirus. Oxfam Ibis advarer mod, at det kommer til at gå ud over de elever, hvor forældrene har den laveste indkomst.

"Det er virkelig voldsomt! Verden har aldrig set noget lignende på uddannelsesområdet. Og det udgør en meget stor risiko for børnene, som går ud over sygdommen i sig selv. Det er jo deres fremtid, det handler om", siger uddannelsespolitisk rådgiver i Oxfam Ibis Kira Boe i en pressemeddelelse.

I Danmark har eleverne adgang til fjernundervisning. Forældre arbejder hjemmefra. Både lærere og forældre kan støtte børnenes uddannelse under Corona-krisen. Verdens fattigste børn er dybt afhængige af den sikkerhed, skolen giver, imens forældrene er på arbejde, og af den frokost, skolen ofte tilbyder. De har ikke mulighed for at skype med deres kammerater eller få fjernundervisning af deres lærer. De har ingen iPad og heller ikke noget internet. Når de ikke går i skole, får de ikke nok mad, og eftersom deres forældre typisk er nødt til at arbejde.

Artiklen fortsætter under banneret

"De flestes lande fokuserer selvfølgelig på sundhedssystemerne lige nu. Men det er afgørende, at de også begynder at få fokus på uddannelsessystemerne. Det kan virkelig få voldsomme konsekvenser," siger Kira Boe.

Oxfam Ibis er ikke kun opmærksomme på de fattigste lande i verden. Også i lande med stor social ulighed vil der være grupper af børn og unge for hvem skolelukninger er katastrofale. Eksempelvis tilbyder skoler i Peru frokost og/eller morgenmad betalt af staten. I USA er der også 12 millioner børn i hjem, hvor der ikke er mad nok til, at alle kan få nok at spise. 22 millioner børn får betalt frokost i skolen i USA.    


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ