Madkundskab
0   3

Klar, parat til fjernundervisning i madkundskab

Lærer Helle Jacobsen har 7. klasse valgfag i madkundskab. En dag om måneden står den på madkundskab. Hun er klar med opgaver til eleverne, som har madkundskab på torsdag.

Madkundskab er et fag som hitter hos mange elever. Det mærker lærer på Sophieskolen Helle Jacobsen  i Nykøbing Falster i disse dage. Selv om valgfagsholdet først har madkundskab i morgen, så sender de billeder af mad, de har stået for at lave. En elev har selv slagtet høns på gården. 

"Vi har nogle børn fra landet. De har slagtet høns, og så har de lagt billeder op af, hvordan de havde lavet høns i tarteletter", siger Helle Jacobsen. 

En gang om måneden har valgfagsholdet på 7. årgang madkundskab fra kl. 8-15 på Sophieskolen. Torsdag er det madkundskabsdag, og lærer Helle Jacobsen har forberedt sig, så eleverne får undervisning, selv om de ikke kan mødes i et af de to skolekøkkener, der er på skolen.

"På de dage skal man både have teori og praksis. Vi starter med teori, så har vi praksis indtil til 12, hvor der er frokostpause. Og så har vi en omgang til om eftermiddagen. Nu må jeg prøve at skrive det ned, så eleverne kan lave det derhjemme, så godt de kan", siger Helle Jacobsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Verdensmål og madkundskab

Hun er i gang med et forløb om madkundskab og verdensmål. Hun tester Helle Brønnum Carlsens nye bog: "Verdensmål og madkundskab - bæredygtighed i praksis", så skolen har fået et klassesæt også med teoribog. Desværre er bøgerne på skolen, så hun må scanne relevante sider og opgaver og sende dem til eleverne. Eleverne er nået til et sted, hvor de selv skal til at eksperimentere med råvarer, og det tænker Helle Jacobsen godt kan ske hjemmefra.

"Det er mærkeligt at gøre det hjemmefra. For mig bliver det en tænkt situation. Jeg forestiller mig, hvad de gør, og så laver jeg opgaverne ud fra det. Men der kommer løbende respons fra eleverne i de andre fag. Det regner jeg også med, at der vil gøre i madkundskab".

Afgangsprøve i valgfag

Læreren tænker meget på, at eleverne skal til afgangsprøve i madkundskab i 8. klasse. Heldigvis er eleverne meget interesserede i faget. Billeder af retter og små videoer bliver noget af det, som kommer til at få stor betydning på valgfagsholdet i den periode, hvor der er fjernundervisning.

"Alle børn kan godt lave en ret for deres forældre. Så kan de vise det og tage et billede eller en film. Det gør vi også i klassen. Der ligger jeg det i Meebook. Nu må vi alle gøre det", siger Helle Jacobsen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
727 andre er allerede tilmeldt