Tosprogede
0   218

Flere danske elever blandt tosprogede

Et tosproget barn bliver ikke kun bedre til at tale dansk ved at gå i børnehave.

Han får også flere danske klassekammerater, når han senere skal i skole.

Artiklen fortsætter under banneret

Det viser de første erfaringer fra Høje-Taastrup Kommune, som for to et halvt år siden etablerede et særligt integrationsprojekt i børnehaverne.

'Selv om en skole har en stor andel tosprogede elever, vælger flere danske forældre i skoledistriktet skolen til, når først de har mødt de tosprogede børn og deres forældre i børnehaven', siger Mette Stribolt, der er en af kommunens konsulenter for tosprogede børn.

Viceskoleinspektør Lise Colmorn fra Selsmoseskolen bekræfter tendensen. Otte ud af de 22 danske børn i distriktet er netop begyndt i børnehaveklassen på skolen. Det lyder måske ikke af mange, men det er flere end tidligere år.

'Børnene bliver kammerater i børnehaven på tværs af deres modersmål', siger Lise Colmorn.

Det spiller også en rolle, at skolen samler de danske elever i én klasse sammen med tosprogede børn, der taler godt dansk, mener hun.

'Det har vi nu gjort i tre år, men det tager tid, før det for alvor slår igennem. Forældrene skal have tillid til, at vi så også gør, som vi lover på indskrivningsmødet. Samtidig oplever de i børnehaven, at de tosprogede børn faktisk taler dansk', siger Lise Colmorn.

Af de 16 danske børn fra skoledistriktet, som ikke er begyndt på Selsmoseskolen, går tre i privatskole, mens resten har valgt andre folkeskoler i Høje-Taastrup Kommune.stan

Børnene bliver kammerater i børnehaven på tværs af deres modersmål


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
612 andre er allerede tilmeldt