Giv ledelsen et solidt mandat

»Det er også vigtigt, at et hovedstyrelsesmedlem er tæt på sit bagland, som man er tvunget til at diskutere med«, siger Vibeke Lynge

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Du skal stemme ved DLF's valg til hovedstyrelsen, fordi foreningens ledelse skal have et solidt mandat. Hovedstyrelsen fører politik på medlemmernes vegne, derfor er det vigtigt, at der er mange medlemmer, der har peget på dem. Man skal ikke blot sidde i hovedstyrelsen, fordi der kun var 40 procent, der gad stemme!«

Sådan siger Vibeke Lynge fra Høje-Taastrup. Hun har været med i hovedstyrelsen i de seneste to valgperioder, og for fire år siden fortalte hun, at hun ikke stiller op igen.

»Man skal sørge for, at der hele tiden kommer ny inspiration. Hovedstyrelsen ved godt, hvad der foregår derude, men der skal nye ind en gang imellem for at røre lidt rundt i gryden, så der sker den nødvendige udvikling«, siger hun.

Det bliver svært at stemme, mener Vibeke Lynge.

»Man skal stemme på kandidaterne efter deres holdninger og meninger. Men jeg synes, at de denne gang stort set skriver det samme. Hvem siger ikke, at vi skal have en ny arbejdstidsaftale, at vi skal være rustet til konflikt, og at lærerne skal være gode til at synliggøre, hvad vi er gode til?« spørger hun.

»Det er ude i detaljen eller måske i kemien, der er forskelle, så medlemmerne kan få det svært, når de skal bruge den stemmeseddel, der følger med bladet«.

»Det er også vigtigt, at et hovedstyrelsesmedlem er tæt på sit bagland, som man er tvunget til at diskutere med«, siger hun. |