Agi Csonka får sammen med sine 24 kolleger i Råd for Børns Læring masser at se til midt i en stor forandringsproces, siger undervisningsminister Christine Antorini

Minister udpeger formandsskab til Råd for Børns Læring

SFI-direktør Agi Csonka er ny øverste formand for Råd for Børns Læring, som 1. januar erstattede det nedlagte Skolerådet. I alt har undervisningsministeren tildelt syv personer en plads i formandsskabet for rådet, der skal sikre danske børn vilkår for en god skolegang

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den nye formand har afløst Jørgen Søndergaard som direktør i SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. Nu har hun også afløst ham som øverste formand for Råd for Børns Læring. Rådet betegnes som en uafhængig instans, som i samarbejde med Undervisningsministeriet skal arbejde for at bekæmpe de problemer, som nogle marginaliserede grupper af skolebørn måtte have.

Agi fra Eva til SFI

Rådet skal optimere mulighederne for inklusion af børn med særlige hensyn, for integration af børn med anden etnisk baggrund end dansk samt fremme børns muligheder for at bryde negativ social arv, og det gør man bedst ved at arbejde på tværs af alle involverede parter, siger den nye formand.  

"Rådet skal sikre, at fokus for alle de bestræbelser, vi gør på dagtilbuds- og skoleområdet, handler om børns læring og trivsel. Det gælder i ministerierne, i kommunerne, på lærerværelserne og ikke mindst på rød stue og i klasseværelset. Det er slet ikke så let, som det lyder. Men det er en vigtig opgave, og jeg glæder mig til at komme i gang", siger Agi Csonka ifølge en pressemeddelelse fra Undervisningsministeriet.

Omfattende forandringer 

Ud over formandsposten - svarende til en slags overvismand -  er yderligere seks personer blevet udpeget til at sidde i formandsskabet i rådet. Det er rektor Stefan Hermann, dagtilbudsleder Fie Lademann, forsknings- og udviklingschef Andreas Rasch-Christensen, skoleleder Gitte Reimann, professor Charlotte Ringmose og børne- og kulturdirektør Anders-Peter Østergaard.

Lovforslag: Eva skal selv kunne sætte projekter i gang

Det nye formandskab får i samarbejde med rådets 18 øvrige medlemmer rigeligt at se til, siger undervisningsministeren.

"Vi er i gang med mange nye og omfattende ændringer, der skal styrke arbejdet i dagtilbud og skoler med at udfordre børn og unge, så de bliver så dygtige, som de kan, samtidig med at de trives".

Råd for Børns Læring erstattede 1. januar 2014 som en del af skolereformen det nu nedlagte Rådet for Evaluering og Kvalitetsudvikling, også kendt som Skolerådet.