Agi fra Eva til SFI

Det bliver Agi Csonka, 52, der overtager direktørstolen i SFI, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, efter Jørgen Søndergaard. Agi Csonka kommer fra en tilsvarende stilling i Danmarks Evalueringsinstitut.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Agi Csonka er ph.d. i statskundskab og har tidligere selv været ansat som forsker på SFI, dengang Socialforskningsinstituttet.

"Vi tror, at vi i Agi Csonka har fundet en person, som kan videreudvikle SFI's faglighed og sætte kursen. Agi er en stærk kommunikator og vil efter bestyrelsens vurdering være i stand til - på nye måder - at styrke SFI's placering og gennemslagskraft ud ad til. Samtidig er vi overbevist om, at hun også ledelsesmæssigt vil være i stand til at rumme SFI's mangfoldighed, holde engagementet hos medarbejderne og understøtte fremdriften i en stærk, vidensbaseret organisation som SFI", siger formand for SFI's bestyrelse Peter Nannestad.

Såvel SFI som Evalueringsinstituttet står for mange undersøgelser på folkeskoleområdet. 

Jørgen Søndergaard meddelte i foråret, at han ønskede at forlade direktørposten i SFI efter 18 år. Han fortsætter dog som øverste formand for Skolerådet.