LP-modellens projektchef fyret

Projektchef på LP-modellen Ole Hansen fik en mail om at møde med en bisidder - og blev så fyret. Besparelser er begrundelsen hos professionshøjskolen UCN. Og at man vil neddrosle udviklingen af LP-modellen og koncentrere sig om driften.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg havde ikke haft nogen som helst anledning til at tro, at jeg skulle fyres. Det kom helt bag på mig og er meget ubehageligt. Et er at blive fyret, det kan alle blive, men at blive smidt ud ad bagdøren, uden at nogen får noget at vide, det er meget ubehageligt", fortæller Ole Hansen.

Han modtog en mail en aften i sit sommerhus. Her stod, at han var indkaldt til møde et par dage efter, og at man opfordrede ham til at tage en bisidder med.

"I min fyringsseddel står, at begrundelsen er besparelser på UCN, og at man vil neddrosle udviklingen af LP-modellen og fortsætte med at koncentrere sig om driften. Min chef fortalte mig, at hun så mig som en udviklingsperson, så derfor var jeg den, der bedst kunne undværes. Jeg er ellers kontraktansat og har omkring halvandet år tilbage af min seneste to-årige kontrakt", siger Ole Hansen.

"Og jeg har altså hverken klappet én bagi eller stjålet af kassen".

Oprindeligt er det Ole Hansen, der har skaffet UCN eneretten på brug af LP-modellen i Danmark. Modellen er udviklet af professor Thomas Nordahl fra Høgskolen i Hedmark i Norge.

Begrundelsen er besparelser

Fra UCNs side har man netop udsendt et nyhedsbrev til brugerne af LP-modellen. I nyhedsbrevet står: "Det skal hermed meddeles, at projektchef på LP-modellen Ole Hansen fra og med i dag er fratrådt sin stilling ved University College Nordjylland (UCN). Fratrædelsen sker alene på baggrund af UCN spareplanen og de heraf forbundne økonomiske udfordringer. Dette medfører fremadrettet en nødvendig reorganisering af arbejdet omkring LP-modellen i UCN. Vi er for nuværende ved at arbejde på et nyt set up omkring LP modellen og forventer at kunne fremlægge et organigram på hjemmesiden i løbet af den næste måned. På trods af spareplan og økonomiske udfordringer håber og tror vi på et fortsat konstruktivt samarbejde".

Nyhedsbrevet er underskrevet af direktør Søren Samuelsen.

Han bekræfter overfor folkeskolen.dk, at fyringen sker på grund af besparelser, og at LP-modellen skal køre videre på UCN.

"Når man skal spare, vurderer man, hvem vi bedst kan undvære. Vi har kigget på en spareplan, så det er sket på helt traditionel vis", lyder det fra Søren Samuelsen.

"Der ligger ingen uoverensstemmelser bag. Det er rigtigt, at Ole Hansen har været en af primus motorerne i LP-modellen, men der er jo flere bag nu. Der er ikke andre, der er fyret".

Søren Samuelsen taler om, at der internt skal ske en reorganisering, hvor LP-modellen fremover vil blive brugt i daginstutioner, i skoler og på ungdomsuddannelser som erhvervsskoler og gymnasier.

Fra statsligt projekt til nordjysk