Jesper Petersen overtog i dag tøjlerne i uddannelses- og forskningsministeriet fra Ane Halsboe-Jørgensen, der er ny kirke- og kulturminister.
Jesper Petersen overtog i dag tøjlerne i uddannelses- og forskningsministeriet fra Ane Halsboe-Jørgensen, der er ny kirke- og kulturminister.

Ny minister for læreruddannelsen: Jeg lover ikke at opfinde nye ting for syns skyld

Ane Halsboe-Jørgensen overdrog i dag officielt Uddannelses- og forskningsministeriet til Jesper Petersen. Den nye minister lovede at sætte sit præg på tingene, men også at have respekt for, at der har været svingdør i ministeriet det seneste årti.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var den 11. minister på 12 år, der fredag eftermiddag blev budt velkommen i Uddannelses- og forskningsministeriet, da Jesper Petersen overtog stafetten fra Ane Halsboe-Jørgensen.

Den nye minister roste forgængeren for den politiske aftale om flere velfærdsuddannelsessteder i provinsen, som blev indgået før sommerferien.

Han lovede desuden at gøre sit for at få de endnu ikke afsluttede projekter i mål, herunder arbejdet med justeringen af læreruddannelsen, som han modtager anbefalinger til til efteråret.

Jesper Petersen understregede dog også, at selvom han vil sætte sit præg på tingene, så er han opmærksom på, at han overtager et område, hvor der har været stor udskiftning på ministerposten.

"Jeg lover at lade være med at opfinde ting bare for syns eller ministerens forfængeligheds skyld", sagde han.

Han pointerede desuden, at han deler den afgående ministers syn på uddannelse som noget, der både skal sikre kvalificeret arbejdskraft til firmaer, dygtige medarbejdere i velfærdssamfundet og "gøre mennesker glade, selvsikre, robuste og hele".

"Uddannelse skal bidrage til, at mennesker får viden, interesser og, ja, dannelse. Til at indgå i demokratiet, forstå omverden og andre menneskers perspektiv og engagere sig i kulturlivet i bred forstand", sagde Jesper Petersen og gav den afgående minister et eksemplar af den nye højskolesangbog og to koncertbilletter.

Gulerødder, sangbog og en brugt sweater

Gulerødder, sangbog og en brugt sweater

Ane Halsboe-Jørgensen gav den nye minister en sweater - "second hand, naturligvis", som hun sagde - og sendte en tak til både ministeriets ansatte, men også landets uddannelses- og forskningsunstitutioner.

"Det er inspirerende at være sammen med mennesker, der brænder for uddannelse og dedikerer sit liv til at undervise og skabe dannelse og uddannelse, eller til at forske i ting, der for alvor kan rykke vores verden", sagde hun.

Ud over en kasse grøntsager og en plade Marabou-chokolade fik Ane Halsboe-Jørgensen af departementschef Hanne Meldgaard skudsmålet med på vejen, at hun i sine to år som minister på området har været "modig, visionær, knivskarp og med et sikkert politisk kompas".

"Det er godt som embedsværk at have en minister, man kan mærke og som er tydelig", lød det fra Hanne Meldgaard, som også roste Ane Halsboe-Jørgensen for til tider at have været dybere inde i sagerne end embedsværket.

Også den ny minister har allerede imponeret embedsværket ved at kunne sætte sig ind i omfangsrigt og kompliceret stof, bemærkede hun.

Powered by Labrador CMS