Læreruddannelsen i Skive vil skille sig ud: Opretter profiler med e-sport, udeliv og miljø

Fremover vil lærerstuderende i Skive kunne vælge to nye specialiseringer med fokus på e-sport, animation, udeliv og miljø.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sommer søgte blot 41 om optag på Læreruddannelsen i Skive, selvom uddannelsen har plads til mere end 100 nye studerende hvert år.

Derfor forsøger uddannelsen nu målrettet at tiltrække flere studerende via to nye profiler. Fra august vil lærerstuderende i Skive kunne vælge specialiseringer med titlerne 'Outdoor og Grøn balance' og 'Kreativitet og Animation'.  

Det skriver Via University College, der driver læreruddannelsen i Skive, i en pressemeddelelse.

"Erfaringen viser, at en meget stor del af de unge i dag primært søger til storbyerne for at studere. Det er på den baggrund, at vi nu går nye veje i Skive for at skille os ud. Vi vil vise, at der også er god grund til at interessere sig for uddannelserne i de mindre byer", siger uddannelsesleder ved læreruddannelsen i Skive Lise Markussen.

Faciliteter, udstyr og undervisere er på plads

Den nye lærerprofil 'Outdoor & Grøn balance' kommer blandt andet til at give de studerende viden om og praktiske erfaringer med at tilrettelægge undervisningsaktiviteter i naturen.

Samarbejdspartnerne er fx Skives GreenLab, der vil bidrage med viden om vindenergi og andre miljøtiltag. Et andet eksempel er Elværket i Skive, hvor de studerende får adgang til at eksperimentere samt udvikle og afprøve undervisning.

Desuden er der et samarbejde med den lokale ungdomsskole og kommunens ungdomsklubber, hvor de lærerstuderende kan komme i praktik, få studiejobs og høste erfaringer med at sætte miljø- og udelivsaktiviteter i søen.

Den nye profil 'Kreativitet & Animation' vil have et samarbejde med Viborg Visuals og med The Animation Workshop.

De studerende kan også vælge e-sport og at lære om makerspace-undervisning. De studerende får desuden mulighed for at dykke ekstra ned i at blive dygtige til billedkunst samt håndværk og design.

Implementeringen af profilerne 'Kreativitet og Animation' samt 'Outdoor & Grøn balance' kommer til at foregå på såkaldte profildage, hvor samtlige studerende kan fordybe sig i emner, de gerne vil have særlig viden om.

Powered by Labrador CMS