Anmeldelse
Kollegial supervision
Kollegial supervision i systemisk perspektiv
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Af Ole Løw
48 sider, illustreret, 50 kroner per styk
30 kroner ved køb af mindst ti eksemplarer
Århus Dag- og Aftenseminarium, telefon 8610 2100
I den 'lærende organisation' udvikles kompetencer og metoder blandt andet ved, at man forholder sig til - og reflekterer over - sin praksis.
'Kollegial supervision er en særlig samtaleform, der giver deltagerne lejlighed til at forholde sig undersøgende og reflekterende til egne arbejdsmæssige problemstillinger. Kollegialt samarbejde og supervision er to nøglestrategier i den lærende skole'.
Nærværende bog er en teoretisk indføring i arbejdet med supervision.
Den bærer præg af at være skrevet til studiebrug, men kan da også, med lidt god vilje, inspirere ude i folkeskolen.
Første del af bogen indfører læserne i en såkaldt 'selektiv beskrivelse af centrale systemiske og konstruktivistiske begreber i forhold til supervision'!
I anden del nærmer vi os lidt mere gulvet og indføres i supervisionens former, metoder og forløb.
Men som det rigtigt udtrykkes: 'lærerne har med deres kommunikative kompetence mange ressourcer at tilføre supervisionsgruppen. Men ideelt er det, hvis der kan indgå igangsættende og støttende hjælp udefra af personer, der er uddannet og trænet i supervisions- og vejledningsprocesser'.
Men 'den lærende organisation' er jo stadigvæk også nok så meget andet end teorier og supervision.
Ole Jakobsen