'Højtbegavede børn har nogle særlige behov. De kommer måske fra skoler, hvor de ikke har fået fodret deres potentiale. De har allerede udviklet dårlige arbejdsvaner. Den smule, der bliver krævet af dem, kan de klare på ingen tid', siger Helle Brejnholdt Neiiendam, som er initiativtager til Skolen Bifrost til Berlingske.
"Højtbegavede børn har nogle særlige behov. De kommer måske fra skoler, hvor de ikke har fået fodret deres potentiale. De har allerede udviklet dårlige arbejdsvaner. Den smule, der bliver krævet af dem, kan de klare på ingen tid", siger Helle Brejnholdt Neiiendam, som er initiativtager til Skolen Bifrost til Berlingske.

Ny skole for højt begavede børn på vej i Roskilde

Mens regeringen har sløjfet en ny national enhed målrettet de dygtigste elever, er en ny skole for højt begavede børn på vej i Roskilde. Her åbner Skolen Bifrost efter sommerferien med et adgangskrav til eleverne om en intelligenskvotient (IQ) på mindst 130. Skolen har i skrivende stund 50 børn tilmeldt og vil i første omgang bestå af klasser fra 0. til 7. med hold inddelt på tværs af årgange efter niveau, skriver Berlingske.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

berlingske.dk: "Helle, Jesper og Caroline står bag en ny skole med et særligt adgangskrav: IQ på mindst 130"

Powered by Labrador CMS