Anmeldelse

Novembernacht

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

At finde egnet materiale til tyskundervisningen kan på mange måder være en stor udfordring for tysklæreren, fordi det er ekstra svært at motivere eleverne til det tyske sprog. Dette materiale kunne være et godt bud på noget, der duer. Dels på grund af genren krimi, som traditionelt kan interessere mange læsere, dels fordi hovedpersonerne i "Novembernacht" er unge og skildret på en måde, der gør dem til realistiske og mulige identifikationsfigurer for eleverne.

"Novembernacht" handler om Romans dødsfald, som alle tror er et selvmord - selv politiet, men Julia ved, at det ikke kan være sandt. Hun modtager pludselig et afskedsbrev fra Roman, men det styrker hende ikke i troen på, at han har begået selvmord - snarere tværtimod. Julia bestemmer sig for at opklare mysteriet - og det gør hun.

Romanen har en spændende dagbogsform, som gør den velegnet for eleverne, fordi de ikke skal bruge kræfter på at finde rundt i en kronologi, men kan koncentrere sig om det tyske sprog. Den slutter af med nogle gode og relevante spørgsmål til romanens handling.

"Novembernacht" er velegnet til tyskundervisningen i 8.-9. klasse. Den har en passende blanding af kendte gloser og nye tyske ord, som gør, at eleverne får en udfordring, som øger deres kendskab til sproget. Bogen har også en passende glossering - tysk til tysk oversættelse, som er en rigtig god træning til eleverne.

Bogen anbefales derfor til både romanlæsning i sprogundervisningen og eventuel frilæsning.