»Jeg tror egentlig ikke, det er så tosset, at man har valgt en undervisningsminister, som har den sælige udfordring at stå alene med opgaven som forælder, samtidig med at man har et job«, siger Tina Nedergaard.

Enlig mor og undervisningsminister

Ingen havde gættet på Tina Nedergaard som Bertel Haarders afløser.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I uddannelsesmiljøerne er der blevet gættet flittigt på, hvem der skulle afløse 65-årige Bertel Haarder som undervisningsminister. Men ingen havde gættet på Tina Nedergaard. Faktisk er der ingen, der rigtig kender hende. Og ingen, der kan forklare, hvorfor det lige blev hende.

Hun har været finanspolitisk ordfører for Venstre de sidste to-tre år. Før det var hun uddannelsesordfører et par år. Hun skrev i 2007 det skolepolitiske program, der stadig gælder for Venstre. Hun kom i Folketinget i 2001. Før det var hun uddannelseskonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening med særlig interesse for erhvervsuddannelserne. Hun er cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Datter af en gårdejer. Bosat i Sæby i Nordjylland. Enlig mor til Inge, der går i børnehaveklassen.

»Jeg tror egentlig ikke, det er så tosset, at man har valgt en undervisningsminister, som har den særlige udfordring at stå alene med opgaven som forælder, samtidig med at man har et job. Der er rigtig mange, der er i den situation«, siger Tina Nedergaard.

»Rent privat så er det givet, at vi skal se lidt på strukturen i vores liv. Jeg har haft hjælp i forvejen. Når man bor i Sæby og arbejder i København, så har man det. Men det kan godt være, at der er nogle ting, der skal ændres dér. Jeg har ikke haft tid til at tænke det igennem endnu. Men når jeg skal sige til de danske forældre, at de skal tage ansvar for deres børn, så skal jeg også selv«, tilføjer hun.