Skoler tiltrækker huskøbere

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»M2 Hus i Nordsjælland med højt til loftet og syv skoler«. Ordene har i de sidste par uger prydet helsidesannoncer, stilladser og plakater. På billedsiden ser man to glade skolebørn midt i den nordsjællandske natur, der slæber af sted med et stort billede af et arkitekttegnet hus. Hus og grund kan erhverves for 3,4 millioner kroner. Det er reklamebureauet La Familia, som står bag kampagnen.

Hvorfor forsøger I at sælge huse på, at der findes syv skoler i området?

»M2 havde købt grunde i Annisse Bakker i Nordsjælland. Man kan købe grunden med et arkitekttegnet hus på. Vi ville gerne have fat i børnefamilierne. Det er oplagt, for der er syv skoler i området, der er pasningsgaranti, et moderne gymnasium, et kæmpe idrætsanlæg og masser af natur i området. Vi har lavet forskellige temaer, og et af dem er, at man for rimelige penge får mulighed for at få et arkitekttegnet hus og syv skoler«, siger kontaktchef i La Familia Benedikte Dahlerup.

Hvad er det for skoler?

»Det er seks folkeskoler og en privatskole«.

Hvorfor er lige netop skolerne noget af det, I trækker frem i annoncerne?

»Der er mange områder i Nordsjælland, hvor børnene skal med skolebus, eller forældrene selv skal følge dem i skole. Men her er der korte afstande til skolerne. De ligger i lokalområdet. Der er ingen motorveje, der skal krydses. Der er ikke skolebusser. Mange skoler er ensbetydende med, at det bliver lettere for børnefamilierne«.

Hvornår laver I annoncer med huse, som lærerne kan betale?

»Vi henvender os ikke direkte til lærerne. Men hvis et lærerpar har fast ejendom i Hellerup eller Lyngby, vil de have mulighed for at købe et af de her huse«.

mbt@dlf.org