Debat

Elevplaner – hvor svært kan det være?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hermed et bidrag til løsning af nogle af de mange problemstillinger og resursebekymringer, der er opstået i forbindelse med de seneste skoleforligs krav om elevplaner til alle elever i alle fag.

Elevplan for x:

x skal møde velforberedt og veludhvilet til alle sine undervisningstimer skoleåret igennem.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

x skal til hver lektion medbringe de bøger og undervisningsrekvisitter, der er relevante for undervisningen i den pågældende lektion.

x skal være opmærksom i de enkelte lektioner og følge de anvisninger, der bliver givet.

I den daglige omgang mellem elever og lærer skal x bidrage med at styrke samarbejdet og det sociale liv på skolen, så der eksisterer et miljø på skolen, hvor alle føler sig trygge og dermed er i stand til at oppebære en bedre indlæringsevne.

I faget y skal x' kompetencer bruges til at opfylde så mange af fagets fælles mål og trinmål for årgangen, som det er muligt i forhold til de tildelte resurser.

Såfremt ovenstående plan følges, kan skolen garantere, at x i fremtidige nationale som internationale test vil bidrage til, at nationens anseelse på uddannelsesområdet vil blive hævet i væsentlig grad i forhold til det nuværende.

- planen gælder i øvrigt også for folkeskolens øvrige elever.

Den opmærksomme matematiklærer og andre vil sikkert have opdaget, at der i elevplanen indgår to variable.

Er man samtidig it-kyndig, vil man måske hurtigt kunne se muligheden for at erstatte de variable x og y med henholdsvis data fra skolens elevdatabase og folkeskolens fagrække.

Med maskinmekanisk hjælp vil det være uhyre simpelt at udskrive elevplaner i alle fag til alle elever på skolen.

Planerne kan så passende fremsendes til elevens hjem én gang i kvartalet samtidigt med børnechecken, som også kan bidrage til at understøtte de to første punkter i planen samt minde hjemmet om, at samfundet investerer i den danske ungdom og virkelig tager dens tarv alvorligt.