Praktik i forvandling

Flere kommuner er i gang med forsøg som det i Bjerringbro

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolevejlederne brummer. De er frustrerede. Praktikordningen fungerer ikke. Den er løsrevet fra den øvrige skolegang, og det er svært at gøre elever og praktikudbydere tilfredse. I mange kommuner er det største problem, at en stor gruppe elever ønsker at komme ud i samme fag. Det siger formanden for Tandhjulsforeningen Per Rye. Tandhjulsforeningen er sammenslutningen af skolevejledere.

'En anden hurdle er, at mange opgaver på virksomhederne er blevet utroligt specialiserede. I edb og reklamebranchen er det blevet utroligt vanskeligt at komme ind, og også andre steder hvor arbejdet foregår ved en computer. De har ikke en ekstra computerarbejdsplads til eleven, og det giver selvfølgelig dårlige oplevelser, hvis en elev alligevel får en praktikplads sådan et sted', siger han.

Per Rye konkluderer, at der derfor nok vil ske en del omlægninger af praktikken i de kommende år, og flere kommuner er da også i gang med forsøg som det i Bjerringbro.

'Der står ikke nogen steder, at praktikken kun kan ske på en måde. Det er op til hver enkelt kommune', siger han.mette