Støtte til Grønlands lærere

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu er der ballade igen', indledte Claus Jochimsen, der er formand for Grønlands lærerforening, Imak, da han fortalte om forliste lønforhandlinger. I 1998 måtte de grønlandske lærere i konflikt for at få en tålelig overenskomst hjem, men siden da har foreningen arbejdet tæt sammen med hjemmestyret om at gennemføre en reform af skolevæsenet, så det kan komme i overensstemmelse med grønlandsk kultur og værdier.

'Det har været en meget spændende proces indtil nu, og mange ting skal arbejdes sammen for at få det til at lykkes. Vi mangler cirka 400 uddannede kolleger eller omtrent en tredjedel af det antal, der er brug for. Det er helt uacceptabelt og betyder en voldsom belastning med mange overtimer. Men i stedet for at forsøge at løse problemerne sammen med os tilbyder Landsstyret en lønregulering på 1,5 procent. Det er ikke engang nok til at kompensere for prisstigningerne, så nu må vi blokere alle lærerstillinger i Grønland', sagde Claus Jochimsen og bad om danske kolleger støtte. Anni Herfort lovede, at Imak ville få DLF's fulde opbakning. Kongressen svarede med en kraftig klapsalve.(Se også Folkeskoleni sidste uge, Redaktionen.)