Søren Schiøler

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pensioneret overlærer Søren Schiøler, Finlandsgade 18, Hirtshals, er pludselig død på Hjørring Sygehus, 60 år.

Som lærer på Hirtshals Kommuneskole gennem 36 år nød han kollegers store tillid og blev valgt som fælleslærerrådsformand. Han havde også elevernes respekt for sin gode undervisning og menneskelige egenskaber. Søren Schiølers hovedfag var matematik og fysik. Han ejede en evne til at omsætte de matematiske problemer til dagligdags problemer, idet han formåede at gøre matematikken levende. Fysikken interesserede ham også, og for nogle år siden udgav han et hæfte om elektricitet. I de senere år optog endvidere Danmarks- og verdenshistorien ham, en interesse, han videreførte til eleverne.

For fem år siden blev Søren Schiøler ramt af en alvorlig gigtsygdom, der gjorde, at han måtte lade sig pensionere for et par år siden.

Søren Schiølers død er et stort savn for elever og kolleger, men ikke mindst for Inga, børn og de fire børnebørn, der har mistet en god farfar. Inga og Søren nåede at fejre deres 40-års bryllupsdag sidst på sommeren 2000.

Søren Schiøler overleves af sin kone Inga, sønnerne Flemming, Henrik og Christian samt moderen Kamma.

Kolleger ved Hirtshals Kommunes Skolevæsen