DLF får ny hjemmeside

DLF tager hul på næste generation af hjemmesider

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dannmarks Lærerforening har netop haft premiere på sin nye hjemmeside på Internettet. Siden har den samme adresse som tidligere, www.dlf.org, men designmæssigt har den ikke meget til fælles med den gamle blå.

Den nye hjemmeside, præget af hvide og grå farver, er nem at overskue og behagelig at kigge på. Sidens layout signalerer, at her handler det om information og viden, om DLF og om børn. Den er opbygget brugervenligt, og der er taget hensyn til, at tiden er knap, når man søger oplysninger på Nettet.

På forsiden er der god plads til nyheder, så brugerne kan følge med i DLF's aktiviteter og aktuelle holdninger. I denne tid kan man læse foreningens kommentar til statsministerens åbningstale og en omtale af 'Den nationale Karakterbog'.

I lighed med tidligere er der henvisninger til Lærerforeningen, kredse, faglige foreninger og mere af samme slags samt adgang til DLF's publikationer, som man som noget nyt kan bestille direkte over Nettet.

Nyt er også en søgefunktion, der hurtigt finder rundt i de bagvedliggende elementer, og en printknap, der gør det muligt at udskrive tekster i en læsevenlig version uden grafik.

Hjemmesiden indeholder desuden et lukket konferencerum til brug i DLF's tillidsrepræsentantuddannelse.

www.dlf.org repræsenterer en ny generation af hjemmesider, der i højere grad end tidligere tager udgangspunkt i brugernes behov, men ny teknik har det med at volde problemer, og hjemmesiden var i sidste uge ramt af servernedbrud og deraf følgende lammelser. Problemerne vil dog blive løst i løbet af kort tid, lover webmaster Michael Tvarnø.

Han understreger, at hjemmesiden ikke er et endeligt produkt. Den vil blive videreudviklet hen ad vejen, og der vil i den kommende tid blive lagt flere informationer på.J