Lærerstuderende i ilden

Radioudtalelse vakte forargelse

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De delegerede fra Lærerstuderendes Landskreds, LL, kunne glæde sig over en utrolig interesse fra de øvrige kongresdeltageres side - allerede i toget til Kolding kastede lærerne sig faktisk over LL's formand Henrik Hallinger med gode råd til, hvordan han kunne bortforklare sin optræden i morgenradioavisen den 30. september. Her gav han udtryk for, at de lærerstuderende ikke er afvisende over for arbejdsgiverkravet om mindre F-tid til ældre lærere, hvis der til gengæld blev afsat tid til efteruddannelse.

Fra talerstolen på kongressen slog Henrik Hallinger fast, at de lærerstuderende bakker op om hovedstyrelsens F-tids-krav, men ligesom blandt andre hovedstyrelsesmedlem Jørgen Stampe og Jesper Mayerhofer fra Odense Lærerforening gik de ind for en ret til efteruddannelse:

- Og det gør vi med baggrund i, at der om fire år kommer en flok lærere ud fra seminariet med fire linjefag, og de skal ifølge loven tilgodeses - det kan, så vidt jeg kan se, kun blive på bekostning af os, der kun har to linjefag.